Permanente Make-up by Gulana


Permanente
Make-up

GGD gecertificeerd.

Beauty by Gulana is GGD gecertificeerd en werkt volgens de strenge landelijke LCHV hygiëne richtlijnen voor Permanent Make-up, waarmee u verzekerd bent van een volledige veilige en hygiënische PMU behandeling.

Permanente Make-up

De
mogelijkheden

Meer info

Permanente Make-up

Onze
Tarieven

Tarieven
Stoppeltattoo tegen kaalheid: 27 vragen over Micro haar pigmentatie (MHP) of Scalp pigmentatie
Lees antwoorden

Permanente Make-up

Meest gestelde
vragen

Meer info

Permanente Make-Up

De mogelijkheden van Permanente Make-Up


Permanente wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Hairstroke wenkbrauwen

Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om wenkbrauwen, haartje voor haartje, een driedimensionale uitstraling te geven. Niet alleen het gebruik van het naaldje is belangrijk maar vooral het gebruik van de kleuren. Hierdoor wordt de dieptewerking bepaald! Hiervoor kiezen we de kleur die bij jou past. Met de naald techniek maken we eerst een schaduwlijn, daarna maken we met een nog kleiner naaldje, haartje voor haartje, de wenkbrauw in de perfecte staat.

Nazorginstructie 

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. Je mag met een permanente make-up wel douchen. 

Behandel de PMU als volgt: 

hij of zij je aanraadt. 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces: 

verzorgt); 

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand. 

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Tarieven

Prijslijst 2024


Wenkbrauwen hairstrokes ( nieuw set ) * inclusief na behandeling € 300,-
Wenkbrauwen ingeschaduwd ( nieuw set) *inclusief na behandeling € 285,-
Wenkbrauwen (nieuw set) *exclusief na behandeling € 175,-
MHP Scalp pigmentatie *per uur € 175,-

*Indien er nog niet voldoende pigment is achtergebleven heeft u na 6 weken nogmaals recht op een 2e nabehandeling!

Let op: Bij niet tijdige annulering van uw PMU behandelafspraak (Minimaal 48 uur voor de geplande behandelafspraak) brengen wij € 50,- annuleringskosten in rekening. Hiertoe zijn wij genoodzaakt i.v.m. de ruime behandeltijd die wij voor u inplannen.

Afspraak maken

Permanente Make-Up

De meest gestelde vragen over Permanente Make-Up


Doet het pijn?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Voor wie is Permanente Make-Up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Hoe lang blijft Permanente Make-Up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met het pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meerdere kleuren, geschikt voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone Make-Up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek/ intake met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1½ uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is Permanente Make-Up veilig?

Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan Permanente Make-Up kan ik heel wat potloodjes kopen!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Is Permanente Make-Up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan Permanente Make-Up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.

Permanente Make-Up

27 vragen over Micro haar pigmentatie (MHP) of Scalp pigmentatie


1. Wat is Micro haar pigmentatie (MHP) ?

Micro haar pigmentatie (MHP) is een niet chirurgische behandeling die zorgt voor het camoufleren van dunner wordend haar en haarverlies of kale plekken. Afhankelijk van het centrum of de preciese methode wordt dit ook scalppigmentatie, Tricopigmentatie enzovoorts genoemd.
Door het aanbrengen van duizenden pigmentpuntjes op de hoofdhuid worden nieuwe ‘haarstoppels’ op het hoofd gezet waardoor de huid minder zichtbaar wordt en het effect van een vollere haardos wordt gecreëerd. Naast een optisch hogere dichtheid kan er ook een shaven look, een geschoren haarstijl, worden gecreëerd en kunnen littekens minder zichtbaar worden gemaakt. Er wordt dus geen nieuw haar aangebracht of de haargroei wordt ook niet gestimuleerd. Het haarverlies of de kaalheid wordt enkel gecamoufleerd door middel van het aanbrengen van pigmenten.

2. Wanneer kan MHP worden toegepast?

MHP is een techniek die kan worden gebruikt bij mensen, mannen en vrouwen:
• met dunner wordend haar: door de huid donkerder te maken ontstaat een optische illusie van meer haar. Dit werkt niet bij lange haren;
• bij volledige kaalheid door de illusie te creëren van een geschoren hoofd (‘shaven look‘);
• bij gedeeltelijke kaalheid (bv. om inhammen weg te werken, de haarlijn te verjongen…);
• om littekens op het hoofd te camoufleren (bijvoorbeeld na een haartransplantatie);
• om haarverlies bij alopecia areata (pleksgewijze kaalheid) te camoufleren.

3. Hoe gebeurt een MHPbehandeling?

Met een speciaal apparaat waaraan een naald vast zit, worden kleine hoeveelheden kleurstof puntsgewijs geïnjecteerd op de vooraf gemarkeerde hoofdhuid. Op die manier ontstaan kleine stipjes die eruit zien als normale haarstoppels. De pigmenten kunnen permanent of semipermanent (tijdelijk) zijn

4. Is MHP een soort tatoeage?

Alhoewel micro haar pigmentatie niet helemaal hetzelfde is als een tatoeage (er worden andere, fijnere naalden en andere kleurstoffen gebruikt die minder diep in de huid worden aangebracht), wordt het wettelijk gezien beschouwd als een vorm van tatoeage, net zoals (semi)permanente makeup. Volgens de Hoge Gezondheidsraad in een advies over semipermanente makeup uit 2011 wordt in alle gevallen immers een kleurstof ingebracht tot op het niveau van de lederhuid (dermis) en is de impact op de huid vergelijkbaar.

Daarom moeten voor MHP dezelfde strenge hygiënische regels en procedures gerespecteerd worden en moeten de materialen (zoals de kleurstoffen) die gebruikt worden aan dezelfde voorwaarden voldoen als voor tatoeage en (semi)permanente makeup. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt naargelang de pigmenten semipermanent of permanent zijn.

Ook moeten alle beoefenaars van MHP een bewijs van vakbekwaamheid kunnen voorleggen en zich registreren bij de FOD Volksgezondheid, net zoals dat gebeurt voor beoefenaars van tatoeage of permanente makeup.

5. Wie mag een MHPbehandeling uitvoeren?

Dat is in Nederland wettelijk geregeld.
Naar analogie met de reglementering inzake (semi)permanente makeup mag de behandeling alleen uitgevoerd worden door mensen:
• die erkend zijn als tatoeëerder of een erkend diploma van schoonheidsspecialist hebben,
• die de bijzondere opleiding op het vlak van de hygiëneregels (voor tatoeage en permanente makeup) hebben gevolgd,
• en die geregistreerd zijn bij de GGD.
In de praktijk wordt de behandeling meestal toegepast in (schoonheid )instituten gespecialiseerd in medische tatoeage of haartransplantaties. Vraag om het attest te zien waaruit blijkt dat de behandelaar geslaagd is in de opleiding op het vlak van de hygiëneregels.
 

6. Is een MHPbehandeling veilig?

Indien MHP in goede hygiënische omstandigheden wordt uitgevoerd met de correcte apparatuur en veilige kleurstoffen, is er nauwelijks een risico voor de gezondheid.

Alhoewel bij MHP meestal andere kleurstoffen en ook fijnere naalden gebruikt worden dan bij tatoeage, kunnen er net zoals bij een tatoeage altijd problemen optreden:
• een huidinfectie;
• een allergische of overgevoeligheidsreactie op de pigmenten;
• indien er metaaldeeltjes aanwezig zijn in de gebruikte pigmenten, kunnen die interfereren met straling en het beeld verstoren bij Magnetisch Resonantie Onderzoek (MRIscan). Het is belangrijk dat u de radioloog of huisarts daarvan op de hoogte brengt.

Risico’s

U bent van plan een cosmetische tatoeage of permanente makeup te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om u van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van het bovengenoemde is een huid doorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat u besmet wordt met bloed overdraagbare ziekten zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door uzelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaat die schadelijk zijn en uw cosmetische tatoeage of permanente makeup er niet mooier op makenOnder de 16 jaar worden deze behandelingen sterk afgeradenIn ons instituut worden deze behandelingen onder 16 jaar dan ook niet gedaan.
Voordat u permanente makeup laat aanbrengen wordt u gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit formulier staan o.a. een aantal vragen over uw gezondheid. Het invullen van het formulier is voor uw eigen veiligheid. Het blijft in bezit van de behandelaar en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van permanente makeup.

Tijdens het aanbrengen van permanente makeup wordt met een kleine naald inkten pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een (soms voor het leven) blijvende verkleuring van de huid. De inkten pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de permanente makeup wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het aanbrengen van permanente makeup moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen: de naald die door uw huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, deze moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor u gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor u gebruikt worden. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van permanente makeup worden tissues en wattenschijfjes gebruikt. Uiteraard moeten deze schoon zijn en direct na het gebruik worden weggegooid. De behandelaar draagt tijdens de behandeling handschoenen en vervangt deze telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het apparaat waarmee u wordt behandeld, de tissues of uw huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd.

Het verzorgen van de pas aangebrachte permanente makeup.

De pas aangebrachte permanente makeup is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door de behandeling is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. U krijgt van de behandelaar mondelinge en schriftelijke instructies mee hoe de permanente makeup moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat u bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met uw huisarts.

Gedurende de genezingstijd raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van sauna en bubbelbad. Gebruik na de genezingstijd op uw permanente makeup altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Uw gezondheid.

Als u lijdt aan een van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD u af om permanente makeup te laten aanbrengen.

Tijdens het aanbrengen van permanente makeup mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien u zwanger bent, wordt het aanbrengen van permanente makeup afgeraden. Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog etc.).

Richtlijnen.

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente makeup. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eenmaal per twee jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

Meer informatiehttp://www.ggd.nl/

7. Wanneer mag u geen MHP laten aanbrengen?

Vermits haarpigmentatie beschouwd wordt als een vorm van (semi)permanente makeup, gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen.

Laat geen MHP aanbrengen:
• op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
• op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
• op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tattoo of MHP is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
• op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
• als u zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om MHP (of permanente makeup) te laten aanbrengen als u last hebt van een van de volgende aandoeningen:
• diabetes
• hemofilie
• chronische huidziekte
• allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee MHP of PMU wordt gezet
•immuunstoornis
• harten vaatafwijkingen.

Indien u een van deze aandoeningen hebt, bespreek dan vooraf met uw behandelend arts of een MHPbehandeling kan.

8. Bestaat er een leeftijdsgrens voor een MHPbehandeling?

In Nederland mogen geen tattoos op het hoofd (en dus ook geen semipermanente makeup) worden aangebracht onder de leeftijd van 16 jaar.

9. Waarop moet u letten wanneer u een MHPbehandeling laat uitvoeren?

• Vraag om advies aan u Arts.

• Vraag uitgebreid uitleg over de behandeling, referenties van het instituut, fotos van behandelende patiënten enzovoorts.

• Informeer de behandelaar over eventuele aandoeningen of allergieën waaraan u lijdt en de geneesmiddelen die u gebruikt (bloedverdunners, antibiotica…).

• Gebruik de dag voor een NHPbehandeling geen alcohol of drugs.

• Controleer of de behandeling in perfect hygiënische omstandigheden verloopt.
Let er in ieder geval op dat:
de huid voor de behandeling wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een
nieuw wegwerpscheermesje;
de naalden en pigmenten steriel zijn verpakt en alleen voor u worden gebruikt. De naalden zijn per stuk verpakt,
de pigmenten zitten in kleine kuipjes;
tijdens het zetten schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken;
de behandelaar handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteer pen, een tissue of uw huid.

10. Permanent of semipermanent?

Bij een MHPbehandeling kunnen permanente of semipermanente, tijdelijke kleurstoffen worden gebruikt.
Voordeel van semipermanente kleurstoffen is dat de kleur of de omvang van de haarstoppels geregeld kan aangepast worden. Nadeel van semipermanente pigmenten is dat na ongeveer één jaar een extra behandeling nodig is om de kleur opnieuw bij te werken.
Nadeel van permanente pigmenten is dat ze na verloop van tijd lichter kunnen worden of onder invloed van UVlicht kunnen verkleuren. Dat kan eventueel wel bijgewerkt worden.

11. Kan MHP voor elke haarkleur?

MHP kan toegepast worden voor elke haarkleur, ook voor blond haar, al is het effect doorgaans beter bij donker haar. Uiteraard moet de haarkleur donkerder zijn dan de huidskleur

12.  Hoe lang duurt een MHPbehandeling?

Scalp pigmentatie is een langdurige behandeling, waarbij de pigmenten een voor een worden aangebracht. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat wordt behandeld, kan een behandelsessie 6 tot 8 uur duren. Complexe en uitgebreide scalp pigmentatie behandelingen kunnen soms zelfs over meerdere behandeldagen worden verdeeld.

13. Is een MHPbehandeling pijnlijk?

Een MHPbehandeling is niet echt pijnlijk, maar het kan wel lastig zijn, zeker als de behandeling meerdere uren duurt.
Eventueel kunt u vooraf een pijnstiller nemen (genre paracetamol), liever geen pijnstiller zoals aspirine die een invloed hebben op de bloedstolling.
Een alternatief is het hoofd voor de behandeling in te smeren met pijnstillende EMLAcrème

14. Hoe moet u uw MHP verzorgen?

Om het gewenste resultaat te behouden en om te vermijden dat de pigmenten verkleuren, vervagen of verdwijnen, moet u na de behandeling een aantal richtlijnen opvolgen. Vraag uitleg aan de behandelaar over de nazorg.
Het duurt ongeveer één à twee weken tot de behandelde huid genezen is.

• In het begin kan de huid rood zijn en/of geïrriteerd zijn. Dit verdwijnt na enkele dagen. Vermijd om te krabben.

• De eerste paar dagen na de behandeling mag er geen water op uw hoofd komen. Ga dus niet douchen zonder badmuts en bescherm uw hoofd tegen de regen.

• De eerste 5 dagen na de behandeling:
Vermijd contact met chloor of zout water
Ga niet in een sauna of stoombad
Vermijd overmatig zweten (door bijvoorbeeld te sporten)
Draag geen helm of andere hoofddeksel
Vermijd de zon, zonnebank en uvlicht
Smeer de behandelde huid dagelijks enkele keren in met de crème die u meekrijgt van de behandelaar of die hij/zij aanraadt.

• Na 5 dagen kunt u weer gewoon douchen en sporten.

• Was uw hoofd dagelijks met een zachte (baby)shampoo. Dep het hoofd na het wassen met een zachte handdoek droog.

• Vermijd alcoholhoudende producten op het hoofd (zoals minoxidil)

• De huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor
zonlicht. Smeer het hoofd daarom altijd in
met een goede zonnebrandcrème (factor 30 of 50) of gebruik een zonnehoed ofpet.

• Neem direct contact op met uw behandelaar of uw huisarts bij blijvende roodheid, zwellingen, bloedingen,
wondvocht, kleurverandering, chronische pijn of koorts

15. Hoelang blijft het resultaat van haarpigmentatie zichtbaar?

Dat is afhankelijk van het soort pigmenten dat wordt gebruikt.
Wanneer gebruik gemaakt wordt van tijdelijke pigmenten die na verloop van tijd afgebroken worden, zullen de aangebrachte ‘haarstoppels’ na verloop van tijd vervagen. Hoe langzaam of snel dit gebeurt is afhankelijk van uw huid en levensstijl: gemiddeld duurt het 3 jaar voordat dehaarstoppelsmoeten bijgewerkt worden.
Wanneer blijvende pigmenten gebruikt worden, blijven de haarstoppels in principe permanent aanwezig, al kunnen ze na verloop van tijd wel iets lichter worden. Ook kan verkleuring optreden.

16. Kunnen dehaarstoppelsworden verwijderd?

Indien nietpermanente pigmenten werden gebruikt, verdwijnen die na verloop van tijd grotendeels vanzelf, wat een voordeel kan zijn.
Wanneer permanente pigmenten werden gebruikt, kunnen die eventueel worden verwijderd met een laserof IPLbehandeling. Dit is echter een belastende behandeling waarvan het uiteindelijke resultaat niet kan gegarandeerd worden. Denk dus goed na voor u een haarpigmentatie (of een andere vorm van permanente makeup) laat uitvoeren.
Een laserof IPLbehandeling is een medische behandeling die in Nederland alleen uitgevoerd mag worden door of alleszins onder toezicht van een arts, bijvoorbeeld een dermatoloog. Probeer zeker nooit om zelf de haarstoppels te verwijderen

17. Wat zijn de kosten voor scalp pigmentatie?

Nederland kent een aantal klinieken waar scalp pigmentatie wordt aangeboden. Hierdoor lopen de tarieven behoorlijk uiteen. Scalp pigmentatie is een vrij kostbare behandeling waarbij de prijs hoofdzakelijk wordt bepaald door het aantal hoofdzones dat je laat behandelen. De MHPkliniek hanteert competitieve tarieven die variëren tussen € 450 en € 2.000-. Het tarief dat voor jou van toepassing is, kan tijdens een intakegesprek worden geadviseerd. Dit hangt naast de verschillende hoofdzones af van het aantal behandelsessies.

*Voor meer info: U kunt telefonisch contact opnemen voor een   intakegesprek.  Tijdens gesprek kunnen we u meer info, (advies) geven over de behandeling. Intakegesprek is gratis. Heet duurt het 15 minute. 

18Ben ik geschikt voor scalp pigmentatie?

Mannen en vrouwen die last hebben van haarverlies en kaalheid, zijn geschikte kandidaten voor scalp pigmentatie. De behandeling dient om een dunner wordende haardos optisch te verdichten, kale plekken te camoufleren en een kaal hoofd een verzorgde shaven look te geven. Scalp pigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen, waaronder alopecia areata patiënten. Overweeg je een scalp pigmentatie? Bespreek dit voornemen dan altijd en indien van toepassing, eerst met de behandelend specialist.

19. Welke resultaten kan ik van scalp pigmentatie verwachten?

Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt zijn er doorgaans meerdere behandelsessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Je hebt direct na de eerste behandeling resultaten. Na de tweede behandelsessie wordt bij de meeste mensen het resultaat al goed zichtbaar. De derde behandeling is vaak meer als touchup bedoeld. Resultaten verschillen per persoon, het kan voorkomen dat iemand een extra behandeling nodig heeft, terwijl bij een ander het resultaat na de tweede behandelsessie optimaal is.

20. Hoeveel scalp pigmentatie behandelingen heb ik nodig?

Niet iedereen die een scalp pigmentatie behandeling ondergaat, wordt aan hetzelfde aantal hoofdzones behandeld. Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft om een optimaal resultaat te bereiken, is doorgaans 3 behandelingen. Tijdens het intakebesprek bij de MHPspecialist wordt je hoofdhuid bekeken en kan een vrij nauwkeurige inschatting gemaakt worden van het aantal benodigde behandelingen. Doorgaans zijn 2 tot 3 behandelingen nodig, voordat het gewenste resultaat wordt bereikt.

21. Kan ik het resultaat van scalp pigmentatie beïnvloeden?

Je hoofdhuid heeft na een scalp pigmentatie tijd nodig om te herstellen. De aangebrachte pigmenten worden door het lichaam als ‘vreemde stoffen’ beschouwd. Het is normaal dat door de huidvernieuwing sommige pigmenten minder goed aanslaan dan de anderen. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. De MHPspecialist zal je tips en adviezen meegeven die de resultaten positief kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om de adviezen op te volgen. Was de behandelde huid de eerste 48 tot 72 uur na de ingreep niet en vermijd krabben aan korstjes die ontstaan. Vermijd blootstelling aan het zonlicht en/of zonnebank. Gebruik een crème met hoge SPF factor. Voor een goed herstel stel je zware lichamelijk arbeid en intensief sporten tot een week na de behandeling uit.

22. Welke voordelen heeft scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een behandeling tegen haaruitval en kaalheid die geschikt is voor een brede groep mensen. Zelfs bij vergevorderde kaalheid kan een behandeling worden toegepast. Het is een niet chirurgische ingreep, waarbij geen verdovingsmiddelen worden gebruikt en waarbij de huid niet hoeft te worden gehecht. Herstel na een scalp pigmentatie behandeling verloopt doorgaans vlot en de eerste resultaten zijn direct na de behandeling zichtbaar. In vergelijking met bijvoorbeeld een haartransplantatie is scalp pigmentatie een uiterst betaalbare behandeling.

23. Kan scalp pigmentatie gecombineerd worden met een andere behandeling tegen haaruitval?

Je kunt uiteraard verschillende oplossingen bij haaruitval proberen. Overleg altijd met een (huis)arts of MHPspecialist wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie. De permanente pigmenten die worden aangebracht, geven direct vanaf de eerste behandeling zichtbaar resultaat. Scalp pigmentatie is daarmee een van de betere nietchirurgische behandelingen die de combinatie met andere alternatieven overbodig maakt.

24. Ik heb een FUThaartransplantatie litteken, kan dit met scalp pigmentatie gecamoufleerd worden?

Ja, scalp pigmentatie is een ideale oplossing voor het camoufleren van littekens die onder meer zijn ontstaan door een haartransplantatie. De pigmenten die worden aangebracht, verbergen het ontsierende litteken.

25. Moet mijn haar geschoren worden voor een scalp pigmentatie behandeling?

Mannen die voor scalp pigmentatie kiezen, wordt gevraagd voor de behandeling het haar te millimeteren. Zo kan een MHPspecialist het beste zien hoe de kleur van de lichaamseigen haarstoppels is. Vind je het zelf te moeilijk om je haar af te scheren? Dit kan ook gebeuren kort voor aanvang van de behandeling in de MHP  kliniek. Vrouwen die een scalp pigmentatie behandeling ondergaan hoeven het haar niet af te scheren.

26. Worden de kosten van scalp pigmentatie vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van scalp pigmentatie niet standaard. De basisverzekering heeft nauwelijks mogelijkheden voor een vergoeding. Als je haaruitval een gevolg is van een ongeluk of brandwonden, kan soms een gedeeltelijke vergoeding worden toegezegd. Hiervoor dien je wel aan voorwaarden te voldoen en diverse verklaringen bij de verzekeraar te kunnen overleggen. Daarnaast zijn er bij enkele verzekeraars uit de aanvullende zorgverzekeringen mogelijkheden voor een vergoeding. Welke mogelijkheden jouw zorgverzekering heeft staat vermeld in de polisvoorwaarden.

27. Welke risico’s heeft scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie behoort tot een van de meest veilige cosmetische behandelingen. Toch kunnen, net als bij iedere andere ingreep, complicaties optreden. Naast roodheid en mogelijk lichte zwellingen bestaat de kans op infecties. In enkele gevallen doet zich toch een allergische reactie voor op de gebruikte pigmenten. De kans op allergische reacties kan worden verkleind door vooraf een proefstukje uit te laten voeren.